Nestplanning


Pups verwacht half april
 
M: A kind of Magic aka Bowie (Ti La Shu Walking to Happiness aka Happy and  Precious Buddy Spirit of Happiness aka Buddy)
V: Otheos Angel Djomo Gangkar aka Kai (Jariel Angel Djomo Gangkar and Rendez Vous and Ti La Shu de la Chapelle des Anges aka Dallas)
Super spannend!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via deze link


Hoe wij omgaan met onze puppies en de belangstelling ervoor:

We hebben al duidelijk gemaakt dat wij heel zorgvuldig en volgens alle officiële richtlijnen zullen fokken. Onze uitgangspunten daarbij zijn: prioriteit op gezondheid en karakter, uiterlijke kenmerken zijn belangrijk, maar daaraan ondergeschikt. Wel zullen we alle rasspecifieke eigenschappen van de Tibetaan in ere houden en waar mogelijk verbeteren.

Op welk moment iemand zich ook aanmeldt bij ons, altijd willen wij voordat de puppen geboren zijn kennismaken met de kandidaten. In deze kennismaking ontdekken we samen of er een “KLIK” is over en weer. Wij willen graag weten waar onze pup terecht komt en of dat een prettige en goede omgeving is. Tenslotte kunnen de puppies niet zelf kiezen.

Zodra de puppen geboren zijn laten we dat weten aan “onze”  belangstellenden. Dan is duidelijk hoeveel puppen er zijn, welk geslacht, welke kleur etc. Dan maken we een voorlopige overeenkomst waarbij een voorschot wordt gevraagd.

De toekomstige eigenaren worden dan ook geacht een naam te hebben bedacht voor hun pup, wij moeten binnen 10 dagen na de geboorte de puppen “aangeven”.

De eerste 2 à 3 weken kan er nog geen bezoek komen, daarna mag iedereen dagelijks langskomen om mee te genieten van het kroost. En om desgewenst foto’s te maken. Even van te voren iets afspreken is al voldoende.
Moederhond en wij zorgen in de tussentijd goed voor de puppies, de dierenarts komt langs, controleert alles en we gaan de nodige injecties halen met de puppen. Ook worden ze op tijd ontwormd.

Tussen de 5 en 7 weken komt de “chipper” van de raad van beheer langs. Hij controleert de omstandigheden van de kennel, de inschrijving bij de rasvereniging en geeft elke pup een uniek nummer middels het inbrengen van een onderhuidse chip en noteert dit bij de opgegeven namen. Daarmee is de eerste fase van het officiële gedeelte rond. Elke pup heeft dan een eigen chipnummer  welke onlosmakelijk gekoppeld is aan de naam.  Nu kunnen de eigendomsbewijzen en de stambomen worden gemaakt door de Raad van Beheer.

De puppen mogen op zijn vroegst bij ons de deur uit als ze minimaal 8 weken oud zijn. In goed overleg kan iets later ook. NIET eerder!!
Voor iedere nieuwe eigenaar maken we een aparte afspraak om de pup op te halen.

Het ophalen duurt 1,5 a 2 uur. Er zijn nog de nodige paperassen te tekenen, informatie over te dragen, pakketjes in ontvangst te nemen, noem maar op.

Wij hebben voor de pup de voorkeur dat het ophalen in de ochtend gebeurt, dan heeft deze de langste tijd om alvast te wennen in de nieuwe omgeving. Een hele spannende en enerverende periode!

Reacties zijn gesloten.